Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nye SIM med liten kapasitet

Det mye omtalte jordskjelvet i Taiwan har skapt trøbbel for Telenor. Selskapets nye SIM-kort har bare mulighet til å lagre 65 telefonnummer.

Dersom du skal kunne benytte deg av mobil handel hos Telenor, for eksempel kjøp av kinobilletter, må du ha et nytt SIM-kort. Problemet med disse kortene er at de bare har plass til 65 telefonnummer.

Jordskjelv Taiwan
Tidligere SIM-kort fra Telenor har hatt plass til 100 nummer, men jordskjelvet i Taiwan førte til at Telenor ikke fikk de kortene selskapet hadde bestilt.

Vanlige SIM-kort, som de fleste har i dag, har en kapasitet på 8k. De kortene som er klar for mobil handel må ha utvidet kapasitet og skal ha et minne på 32k. Men foreløpig må mobilhandlende nøye seg med 16k og begrenset lagringskapasitet.

Telenor bekrefter
Elisabeth Hegg Gjølme, informasjonsdirektør i Telenor Mobil, bekrefter problemet.

– Leveranseproblemer har ført til at vi har vært nødt til å bruke kort med lavere lagringskapasitet. Dette gir kun konsekvenser for lagring av telefonnummer og gjelder bare de kundene som har bestilt SIM-kort for mobil handel, sier hun.

Hegg Gjølme ber dem som har fått et kort med begrenset minne til å kopiere de forhåndslagrede numrene til sin mobiltelefonen i påvente av nye SIM-kort.

Automatisk tilsendt
For dem som allerede har fått et SIM-kort med minne på 16k er det bare å sette seg ned å vente på at Telenor får ny forsyning.

– Vi venter å få inn kort som har plass til 100 nummer i løpet av et par uker. Kundene vil få det nye kortet tilsendt automatisk, sier Hegg Gjølme i Telenor Mobil til ITavisen.

Stikkord: Mobil