Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Mobil pengebok

I løpet av 2001 vil det være vanlig å ha en mobiltelefon som har plass til to kort: Ett SIM-kort og ett kredittkort. Da blir telefonen for alvor en pengebok.

Harald, Bo

Det var Bo Harald i Merita-Nordbanken som kom med denne spådommen under et WAP-seminar i Oslo tirsdag.

Mer utbredt
Ikke overraskende mente Harald at banktjenester vil være drømmeprogrammet som skal sørge for at WAP (Wireless Application Protocol) slår an.

– På en dag opplevde vi å få over 4.000 nye kunder til vår internettbank. Jeg tror at muligheten for banktjenester fra mobiltelefonen vil ta av etter hvert som WAP-telefonene blir mer utbredt blant folk, sa Bo Harald.

Én million kunder
Harald har jobbet i bank siden 1975 og har i dag ansvar for internettdelen i den svenskfinske banken. I 1996 åpnet de sin nettbank og Harald har opplevd at banken allerede har nærmere én million nettkunder.

Og når WAP går over i sin andre fase, som Harald kaller EMPS, der det er mulighet for å legge inn både SIM- og kredittkort i telefonene vil banktjenester fra mobiltelefoner bli enda mer brukt.

VISA-kort i telefonen
– Om man er i London og ønsker å kjøpe teaterbilletter kan det enkelt gjøres fra mobilen, fordi man har for eksempel VISA-kortet i telefonen. Dersom man oppholder seg i nærmiljøet vil Bluetooth gjøre det mulig å betale fra mobiltelefonen, spår Harald.

Han fortalte at Merita-Nordbanken hadde planer om å starte et pilotprosjekt i forhold til EMPS i begynnelsen av neste år.

Blir betalingsmiddel
EMPS (Electronic Mobile Pay Service) betyr enkelt forklart at mobiltelefonen i kombinasjon med kredittkort blir et betalingsmiddel.

Og da går det ennå kortere tid fra du ser reklame for et klesplagg eller en CD til du har betalt varen. Så kan enkelte håpe at Merita-Nordbanken kjøper opp Kreditkassen slik at vi her i landet også får dra nytte av den nye betalingsmåten i løpet av et par år.

Stikkord: Mobil