Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Selvangivelsen på web ble suksess

Selvangivelsen på web ble en suksess. 70.000 personer benyttet i år muligheten til å forenkle den forhatte jobben. Neste år vil langt flere kunne benytte det forhåndsutfylte skjemaet.

– Langt flere personlige skatteytere enn før har hjemme-PC med Internett-tilkobling. Mange av dem ville ha ønsket å sende selvangivelsen elektronisk, dersom de hadde hatt anledning til å endre poster i den forhåndsutfylte oppgaven, sier underdirektør Kristin Vestmo i Skatteetaten til ITavisen.

Hvor skal pengene hen?
På bakgrunn av Skatteetatens ti-på-topp-liste over de postene som publikum endrer mest, vil vi neste år få anledning til å endre opplysninger om bilhold, og om aksjer utenfor VPS-systemet, sier Vestmo.

Vi vil også kunne velge til hvilket av de oppgitte kontonumrene vi ønsker å få utbetalt et eventuelt tilgodebeløp.

Informasjon om reiseutgifter kunne personlige skatteytere endre allerede i årets selvangivelse.

Egen PIN
Endringene i den elektroniske selvangivelsen får publikum adgang til å utføre ved å logge seg på med fødselsnummer og PIN-kode.

– Det er ikke alle poster på den webbaserte selvangivelsen som egner seg til personlige endringer. De begrensningene Internett legger på kryptering av overført informasjon, gjør at vi unngår poster med personsensitiv informasjon, sier underdirektøren i Skatteetaten.