Hopp til navigasjon Hopp til innhold

NetCom vil inn i Danmark

Svenske NetCom har planer om å etablere seg på det danske mobilmarkedet. Selskapet hevder det vil bruke to milliarder svenske kroner på å få en av to nye GSM-900 lisenser som legges ut.

NetCom AB

Dette skriver den svenske avisen Dagens Industri. Ifølge avisen vil det danske Folketinget vedta en lovendring i desember i år som muliggjør en budrunde på to nye lisenser. Budrunden vil starte i juli neste år og lisensene vil legges ut i februar år 2001.

GSM bedre enn UMTS?
Dagens Industri skriver videre at GSM-900-lisensen er svenske NetComs førstevalg i Danmark. Først på tredjeplass kommer en UMTS-lisens.

Ifølge lovendringen kommer den danske Telestyrelsen samtidig med budrunden på de to GSM-lisensene også til å undersøke interessen for UMTS-lisenser.

For mange i Danmark?
Dagens Industri stiller seg noe tvilende til klokheten i NetComs avgjørelse. Avisen slår fast at Tele2, NetCom datterselskap som allerede tilbyr fasttelefoni og Internett-tjenester i Danmark, taper penger.

Videre slår avisen fast at det hersker overetablering på det danske mobilmarkedet med fire forskjellige operatører og beinhard konkurranse.

Telia blir brukt som eksempel, mens prisene er på seks kroner minuttet for en mobilsamtale i Sverige, ligger tilsvarende minuttpris på 80 øre i Danmark.

Mottrekk mot Tele Danmark
Kanskje kan det være grunn til å spørre seg om svenske NetComs interesse for Danmark kommer som et mottrekk mot Ameritechs og Tele Danmarks oppkjøp av til sammen 40 prosent av eierandelene i norske NetCom?

Ameritech sitter dessuten med kontrollen over i TeleDanmark.

Annonse