Hopp til navigasjon Hopp til innhold

NetCom selger NetCom

NetCom AB har i dag solgt seg ut av NetCom ASA til SEC. Svenskene mener den norske mobilutfordreren etterhvert har blitt en konkurrent til sitt eget selskap, Tele2.

NetCom logo

Kinnevik jonglerer med sine teleselskaper, og flytter NetCom ASA fra sitt svenske selskap NetCom AB til Luxemburg-selskapet SEC.

Fast kannibal
– En av grunnene til salget er at NetCom ASA har gått inn på fasttelefonimarkedet i Norge og dermed blitt en direkte konkurrent av oss. Vi har studerat mulighetene for å gå inn på mobiltelefonisiden i Norge, enten som service provider for en eller to eksisterende operatører, eller gjenom en egen lisens, och dermed dra nytte av vårt sterke varemerke, Tele2, sier direktør i NetCom AB, Lars-Johan Jarnheimer, i en pressemelding.

Liten tro på Norge
NetCom AB tror mer på Europa enn Norge og byttet derfor ut aksjene mot en større eierandel i Europeiske SEC.

– Dette kommer til å øke NetCom ABs vekstpotentiale. Det europeiske markedet som SEC dekker omfatter 230 millioner beboere, mens det norske kun dekker 4 millioner. Dessuten tilbyr SEC et større spekter av tjenester, med blant annet fasttelefoni, mobiltelefoni, internett og forhåndsbetalte telefonkort for fasttelefoni.

SEC SA, er en av de ledende alternative europeisk teleoperatør som opererer i syv land.Konsernet inkluderer blant annet Tele2 Europe, som bedriver regional og internasjonal telefoni i Nederland, Tyskland, Sveits, Østerrike, Frankrike, Italia og Luxemburg; Transcom Europe, driver kundeservice; Tango, GSM 900/DCS 1800 mobiloperatøren i Luxemburg; 3C Communications, som selger telefoni og Internetttjenester. I tillegg til mye annet SEC har cirka 2,5 millioner kunder og en markedsverdi før transaksjonen var over 16 milliarder kroner


Transaksjonen ble utført ved en aksjeutvannning, slik at salgsvederlaget ble gjort i SEC-aksjer. Transaksjonen har en markedsverdi på over 3 milliarder kroner.

Etter transaksjonen innehar Industriförvaltnings AB Kinnevik 41,0 prosent av aksjekapitalen og 44,8 prosent av stemmene i SEC.

Det er imidlertid viktig å understreke at Kinnevik er den største eieren i NetCom AB.

Stikkord: Mobil