Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Gratis kontorpakke i 2000

Norske offentlige etater viser interesse for Suns gratispakke StarOffice. En større offentlig etat skal vurdere og bytte til programmet når det kommer i norsk versjon etter nyttår.

StarOffice
Sun kjøpte opp det tyske selskapet som laget StarOffice tidligere i år. Star Office er en kontorpakke på linje med Officepakker fra Microsoft, Lotus og Corel. Men med litt mindre funksjonalitet. Til gjengjeld var det gratis.

Sun har kjøpt pakken, og lover at programet fortsatt skal gis bort. En nettversjon kommer over nyttår.

Forhandler i Norge
– Sun har som politikk at minst to ISPer i hvert land skal gi tilgang til denne versjonen. Vi er i forhandlinger i Norge, uten at jeg vil fortelle mer om dette, sier Sun Microsystems Nord-Europasjef Anders Harryson til DagensIT.

Denne kontorpakken vil fungere i en nettleser. Det vil si at brukeren bare behøver å koble seg til en adresse på nettet, så vil de enkelte programmer åpnes inne i nettleseren.

Den «vanlige» pakken ventes i norsk oversettelse etter nyttår. I følge ryktene skal en stor norsk offentlig etat vurdere å bytte til StarOffice for 2000 brukere når denne versjonen kommer.

Officepakken har stor betydning for Microsoft. Produktet skal stå for 40 prosent av omsetningen, men nesten 60 prosent av overskuddet.