Hopp til navigasjon Hopp til innhold

SAP er ingen LEGO-kloss

Leketøy- og byggeklossprodusenten LEGO vil ikke bygge videre på ERP-systemet til SAP. Ved å velge Oracle har de vist at bedrifter faktisk ikke er bondefanget når det først har valgt ERP-leverandør.

LEGO (logo)
LEGO bekjentgjør i en pressemelding at de har behov for å forenkle forretnings- og arbeidsprosessene i selskapet.

– SAP R/3 er et utmerket virksomhetssystem, som ville kunne understøtte våre nåværende samt fremtidige, forenklede forretningssystem. Årsaken til at vi allikevel skifter SAP R/3 ut med Oracle Applications, er fordi det globale LEGO Company har bruk for at starte på en ny frisk. Derfor har vi besluttet å starte på en ny plattform, siger Karsten Steen Sørensen, som er direktør for Global IT i LEGO.

– Blanke ark
– Forretningssystemet skal være enkelt, liketil og gjennomsiktig. Den nye plattform er et viktig skridt på vei mot denne enkelhet. Samtidig tvinger det nye system også medarbeiderne til å tenke nytt, og det er et godt grunnlag for å forenkle arbeidsprosessene, sier viseadm. direktør Poul Plougmann i LEGO Company.

Annonse