Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Mannesmann splittes opp

Det tyske konsernet Mannesmann splittes trolig opp for å hindre at selskapet blir gjenstand for et fiendtlig oppkjøp fra det britiske selskapet Vodafone AirTouch.

Ifølge telegrambyrået Bloomberg får nå Mannesmann støtte av det Hong Kong baserte konglomeratet Hutchison Whampoa, som har sterke eierinteresser i telesektoren.

Det britiske teleselskapet Vodafone forsøker å overta Mannesmann, i det som i tilfelle vil bli verdens hittil største fiendtlige oppkjøp. Siste bud er på hele 1.062 milliarder norske kroner, men mesteparten av betalingen er tenkt skje i aksjer.

Tele og togKonsernet Mannesmann har vokst innen telesektoren, og denne sektoren står for to tredjedeler av overskuddet. Men selskapet har en bred produksjon. De lager til og med av lokomotiver.

Nå varsler toppsejfen Klaus Esser at de vil selge ut deler av selskapet for å reise kapital til et effektivt forsvar.

Får støtte
Mannesmann bød i oktober 300 milliarder kroner for den britiske mobiloperatøren Orange. Det er også det som tente Vodafones oppkjøpslyst. Mandag hadde Mannesmann fått aksept fra 74,9 prosent av eierne i Orange.

Hutchinson Whampoa selger seg ut i Orange, men overtar til gjengjeld 10,1 prosent av aksjene i Mannesmann. Det Hongkong-baserte selskapet melder at de støtter Mannesmann-ledelsens avvisning av Vodafones tilbud.

Stikkord: Mobil