Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Data-misnøye blant barn

Norske barn er missfornøyde med bruken av datamaskiner. 8 av 10 norske jenter og gutter synes ikke de får nok tid til å bruke datamaskinen på skolen.

Dette foreteller en utspørring som TV-kanalen Fox Kids har gjort i Norge via Internett.

6 av 10 de barna som svarte mener læreren kan for lite om data. De fleste barna ønsker seg datamaskiner til alle og bedre og mer oppdaterte skolebøker, skrive TV-kanalens pressebyrå, Apeland, i en melding.

Flere jenter?
Overraskende er det flere jenter enn gutter som sier de driver med internett og dataspill. Flere jenter enn gutter sier de er inne og driver med internett og dataspill: 4 av 10 jenter mot mindre enn 2 av 10 gutter.TV-kanalen tror en av grunnene til dette kan være at spørsmålene stilles og besvares over Internett, og at jentene som er med i utgangspunktet kan være større brukere enn jenter generelt.

Gutter derimot ser mer på TV enn jentene.