Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Chello utvider dramatisk

Internettleverandøren Chello vil øke kapasiteten dramatisk i Europa etter at de inngikk en avtale med Global Telesystems mandag. Dette kan også gjøre det mulig for selskapet å starte med fjernsyn på Internett.

UPC Logo

I utgangspunktet garanteres 2.5 gigabit per sekund, som vil øke til 10 gigabit sent neste år.

Teleselskapet GTS vil forsyne Chello med tilknytningspunkter i de største europeiske byene, melder den britiske nettavisen The InternetNews.

Nye løsninger
Samarbeidet fører trolig til forskning om utvikling på området overføringer av video/audio over optiske IP-nettverk.

– Dette samarbeidet gjør det mulig for Chello å tilby avanserte tjenester som fullskjermvideo til mange nye brukere. Det åpner også for et mylder av nye underholdnings- og kommunikasjonsløsninger til PC-en i hjemmet, sier Chellos britiske president Roger Lynch.

Raskere til USA
Samarbeidet vil utfylle tjenestene som GTS leverer til Chellos backbone AORTA, og utvider det til Stockholm, Oslo og Wien. Chellos brukere kan også vente raskere hastigheter på trafikken over Atlanteren.

I Norge leverer UPC (tidligere Janco) signaler til Chello. Internettleverandøren Chello er i dag på markedet i Nederland, Sverige, Tyskland, Belgia, Østerrike og Frankrike.