Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Chello eller Planet Internet?

En nederlandsk internettleverandør vil inn på det nordiske markedet, som ledd i å nå sitt mål om å bli Europas største tilbyder av Internett i år 2000. Mercuri Urval ansetter i Norge.

World Access er Nederlands største internettleverandør. Bak innholdet på selskapets sider står Planet Internet.

World Access har om lag 120.000 kunder og har vel 30 prosent av de nederlandske nettkundene, men selskapet oppgir også at de har omlag halvparten av annonsemarkedet i landet.

Mulgens er det World Access og Planet Internet som skal til Norden.Et annet alternativ er Chello, som i Norge samarbeider med UPC.

Stemmer godt
Mercuri Urvals klient er nemlig en internasjonal virksomhet med hovedkontor i Nederland og selskaper i mer enn 15 europeiske land. Selskapet Mercuri Urval er på jakt etter personale som skal bygge opp en tjeneste i Norge.

– Selskapet har solid finansiell styrke og ambisjoner om å være Europas største Internett-tilbyder i år 2000. Selskapet satser på sterk ekspansjon i Norden og ønsker iden forbindelse å bygge opp en virksomhet i Norge, heter det i utlysningsteksten.

Målet er at selskapet skal ha vokst til 100 medarbeidere i løpet av 20 måneder.

Mangler det meste
Mercuri Urval søker nå etter en rekke personer til supporttjeneste, journalister, regnskap, webdesignere, programmerere og systemadministratorer.

Selskapet mangler foreløpig også en adm. direktør.

Chello opererer i dag i Østerrike, Belgia, Frankrike,Nederland, Sverige og Norge. De er også på vei inn i nye marked, og oppgir at de har noe mer enn 80,000 abonnenter på Internett. Samarbeidet med Stjärn-TV i Stockholm gir muligheter for ytterligere 100.000 nye abonnenter.

Chello eies av UPC, som oppgir at de har omlag 5,9 millioner abonneter på sine kabelanlegg. Chello har også hovedkontor i Nederland.

Uansett vil kampen bli hard. En annen konkurrent er Everyday, med base i Sverige, som melder at de også har som mål å bli skandinavias ledende internett-portal og en viktig aktørpå det europeiske markedet.