Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Utfordrer Bluetooth-headset

Et dansk selskap, Next Link, hevder de skal danke ut Ericssons klumpete bluetooth headset. Den danske ørepluggen har innebygd mikrofonen.

Bluetooth Headset
Dermed registreres vibrasjoner i kinnbenet og reduserer således både støy og størrelse. Men ennå har Next Link ingen Bluetooth-løsning klar.

Utstyret skal være ferdig testet og solgt omlag 700 enheter. I første versjon går det en ledning til mobilen. Men de hevder headsettet kan utstyres med Bluetooth, og at forbindelse således blir trådløs.

Visedirektør for den danske gründerbedriften Next Link er dansken Lars Stenfeldt. Han har blant annet syv år fartstid innen Kinnevik-konsernet, ifølge Dagens Industri.

Gode Vibrasjoner
Både Wallenbergs ventureselskap Novare och SMB-noterte Drax har stått i kø for å komme inn på eiersiden. i det nye teknologiselskapet. Valget falt til slutt på Drax.

I motsetning til Ericssons headset har Next Links oppfinnelse ikke noen utstående mikrofon enhet.

Kjøpes opp?
Stenfeldt diskutert allianser med de tre største mobilprodusentene, men vil så langt ikke inngå noen eksklusive avtaler.

– Det gjelder å ikke satset på feil hest. Vi kan kanskje få levere til alle, sier han til Dagens Industri.

Med dagens oppkjøpsfeber i IT-bransjen, kan man vel ikke utelukke at en av de store vil by nok til å endre hans oppfatning. Eksempelvis kjøpte Motorola nylig majoriteten i det det danske selskapet Digianswser, som utvikler andre Bluetooth-produkter til mobilbransjen.

Stikkord: Mobil