Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Sur på millioner fra Bill

Sure kommentarer møter Microsofts styreformann Bill Gates (bildet) etter at han gir bort 200 millioner kroner til Unicef.

Gates, Bill (smiler)
– Hva gjør du dersom du er verdens rikeste mann, og myndighetene angriper deg i retten, og skildrer deg som en bølle og en person som stadig kommer med trusler, spør den britiske avisen Independent, og svarer selv:

– Da oppførere du deg pent, svært pent. Noe som har med barn å gjøre vil trolig ha mest effekt. Som for eksempel å gi bort en enorm sum. Dette er trolig hva kynikerne tror er den slu logikken bak Bill Gates gave til Unicef, skriver avisen.

Varslet gave
Bill Gates har varslet en ny stor gave. Denne gang er det Unicef som får 26 millioner dollar, eller vel 200 millioner kroner, som skal brukes til å behandle sykdommen tetanus, hos barn og mødre. Denne sykdommen skal i følge FN ha tatt 300.000 liv i fjor.

Tidligere i måneden ga Microsoft over 30 millioner kroner til kjøp av datamaskiner til fattige skoler i Storbritannia. I september ga Gates løfter om en milliard dollar over 12 år til hjelp til utdanning for barn med handikap, og for barn fra etniske minoriteter.

– Det som imponerer er ikke pengene, men den enorme hastigheten han tar beslutninger med, kommenterer stiftelsen Philanthropic Initiatives leder Peter Karoff.