Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Norge billigst på mobil

Det er mye som tyder på at norske mobilkostnader er lavest i verden. Det er i hvert fall klart at de norske og finske prisene er lavest i Norden – og de nordiske prisene har tradisjonelt vært lavest.

Penger og mobil

Det er svenske Post- och telestyrelsen (PTS) som har sammenlignet mobilprisene i Norden i en rapport om det svenske mobilmarkedet. Og tallene er helt klare:

Den norske proffbrukeren betaler minst i Norden, mens den norske hjemmebrukeren betaler et beløp som ligger om lag på nivå med det finnene må ut med.

Håper på callback
Undersøkelsen dekker ikke hele markedet: Svenskene har gått ut fra ett abonnement pr. operatør og har valgt Telenor Mobil Primær som utgangspunkt i Norge. Dermed blir fastavgiften høy for de norske brukerne, men samtaleprisen er lav slik at man likevel kommer best ut.

Sverige har de dyreste mobilprisene i Norden, og PTS mener at prisene de har valgt fra Telia Mobiltel er typiske for alle de svenske operatørene. Mens konkurransen har medført stadig lavere priser i de andre nordiske landene, har de svenske samtaleprisene stort sett vært uendret siden 1995. Håpet for de svenske brukerne er at callbacktjenestene vil gi prispress på mobilmarkedet.

Stikkord: Mobil