Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Datajungelen er i Oslo

Norges første spesialbokhandel for datalitteratur er etablert i Oslo. Bokhandelen har fått navnet Datajungelen og har selvsagt også sin egen hjemmeside på nettet.

Bokhandelen ble åpnet allerede 18. oktober i år i Storgata nr 9 i Oslo sentrum.

Utgangspunktet var at de to gründerne Niels Morten Foss og Jan Olesen savnet en bokhandel som kan ta seg av datakundenes spesielle litteraturbehov. Begge har erfaring med datalitteratur fra Tanums bokhandel i Oslo, og begge er filologer av utdanning. Gjennom tidligere jobbing har de også godt kjenneskap til norsk og utenlandsk bokbransje.

Gammeldags
Hjemmesiden er å finne på www.datajungelen.no. Foreløpig kan man ikke bestille via nettet, for databasen er ikke på plass ennå, men det kommer, opplyser Jan Olesen til ITavisen.

– Men hvis man vet hvilken bok man skal ha, kan kundene våre selvsagt bestille den med e-post, så sender vi den, sier Olesen videre.

På riktig hylle
Han understreker imidlertid at Datajungelen er mer en alminnelig ”gammeldags” bokhandel enn en nettbokhandel, fordi folk skal kunne komme innom og finne bøkene i hylla, se på dem og forsikre seg om at det er den riktige boken de kjøper før de betaler for den.

– Bøker fra de fleste norske forlag samt Microsoft og IDG skaffer vi på meget kort tid, hvis vi ikke har dem inne, sier Olesen videre til ITavisen, ofte i løpet av dagen. Utenlandske bøker tar lenger tid, opp til to til tre uker.