Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Ericsson – stadig mer sexy

Både mobilbrukere og børsen liker Ericsson for tiden. Toppmodellen T28s (bildet) er nesten like populær som aksjen.

Ericsson T28 USA

Ericsson selv forventer riktignok at salget av T28s først vil ta av på slutten av året/begynnelse av nyåret. Likevel kan toppsjef Lars Ramqvist kose seg med sterke tall på børsen.

Sexy aksje
For investorene liker Ericssons aksje. Bare siden leveringen av resultatene for 3. kvartal for knapt en måned siden har kursen på B-aksjene steget med nærmere 40 prosent. Dette skjedde til tross for at tallene var dårligere enn i fjor – men de var bedre enn hva analytikerne forventet.

I juli, da eks. toppsjef Sven-Christer Nilsson fikk sparken, var kursen nede på 270 kroner. I skrivende stund er aksjene på mer enn 370 kroner!

På markedet
Ericsson har det siste året klart å ha fokus på å få mobilprodukter ut på markedet til kundene. Flere nye modeller er ute, ungdomsmodellen T10, billigmodellen A1018, trendmodellen T18, samt toppmodellen T28.

Det eneste selskapet sliter med er å få ut er WAP-telefonen R320, som vil bli verdens minste i sin klasse. Den kommer trolig på markedet ved årsskiftet.

Men i stedet har Ericsson klart å levere en håndholdt PC med WAP, modellen MC218. Den er riktignok basert på Psions EPOC-teknologi.

Godt posisjonert
Det svenske teleselskapets styrke i forhold til mobil kommunikasjon er deres posisjon på den teknologiske siden.

Ericsson er et sentral medlem i utviklingen av Bluetooth – den nye trådløse kommunikasjonsteknologien basert på microbølger som vil avløse dagens infrarøde dataoverføringer. Ericsson var denne uken første ute med å lansere verdens første kommersielle produkt basert på Bluetooth.

Neste generasjon
Ericsson har også et godt grep på neste generasjons mobiltelefonsystem gjennom sitt arbeide med W-CDMA (Wideband-Code Division Multiple Access). Dette skjedde blant annet gjennom oppkjøp av radiodivisjonen til amerikanske Qualcomm.

I tillegg har selskapet også et godt grep på bredbåndsdata via mobiltelefon – GPRS (General Packet Radio Services).

Stikkord: Mobil