Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Enden nær for Windows CE?

Det er mye som tyder på at Microsoft likevel ikke er så urokkelig som mange trodde. Beviset er kommet i løpet av Comdex denne uken, hvor det er blitt kjent at en rekke produsenter svikter Windows CE.

Cassiopeia

Det ble kjent på Comdex at Sony er den siste av mange produsenter som nå går til 3Coms Palm Computing for å få operativsystem til neste generasjon håndholdte produkter.

Mange reagerer
Samtidig har mange reagert på at Compaq faktisk ikke er blant produsentene som skal levere Microsofts nye, skjermbaserte Internett-PC, MSN Web Companion, til tross for at det var nettopp Compaq som utviklet produktet sammen med Microsoft.

Disse nyhetene kommer bare kort tid etter at både Philips og Everex nå har besluttet å stanse produksjonen av sine håndholdte CE-produkter.

Palm leder
Det paradoksale er at dette skjer samtidig med at håndholdte datamaskiner i en eller annen form har mer oppmerksomhet enn noen sinne, med Palm i første linje. Palm Computings forskjellige modeller har anslagsvis en markedsandel på 75 prosent i det som for tiden regnes som det mest interessante datamarkedet.

Nå er det ikke helt slutt. Compaq leverer fortsatt sine CE-baserte maskiner, til tross for at selskapet har uttalt interesse for andre operativsystemer enn CE på sin versjon av Web Companion. Og AT&T har inngått en avtale verd 5 milliarder dollar (40 milliarder kroner) med utgangspunkt i CE-baserte set-top bokser.

Venter på neste CE?
Det er også mange som mener at trykket rundt Windows CE vil øke når Microsoft får gjort ferdig neste versjon av operativsystemet, men at selskapet bevisst søker ro om produktet for å unngå at brukerne venter med å kjøpe til neste versjon er på plass.