siemens-og-nec

Annonse


Siemens mobilfrir til Nec

siemens-og-necSiemens og NEC har kunngjort sine planer om å opprette et joint venture selskap under navnet Mobisphere Ltd.

Selskapet er påtenkt en nøkkelrolle i utviklingen av 3. generasjons mobilnettverk, UMTS (Universal Mobile Telecommunication System), heter det i en pressemelding fra Siemens.

Data på 2 Mbps
Mobisphere skal utvikle en felles plattform for UMTS ved blant annet å kombinere Siemens TDD og NECs FDD-teknologi. Det nye verdensomspennende nettverket vil tilby datatjenester med en fart på opp til to Mbps (megabites i sekundet), og vil sikre mobiltelefonbrukeren nettverkstilgang overalt på kloden.

– Dette partnerskapet vil posisjonere NEC og Siemens som de eneste selskapene i verden som fra starten kan understøtte de to ulike UMTS-teknologiene. Målet er at vårt UMTS system skal komme på markedet mot slutten av år 2000, og nå et volum på ca. 1,5 milliarder euro innen 2004, sier Volker Jung, styremedlem i Siemens AG.

Annonse


I England
Mobisphere Ltd vil ligge i Reading i England, og ha opp til 80 ansatte. Siemens vil ha 51 prosent av aksjene i det nye selskapet og NEC vil ha 49 prosent.

Siemens melder at dannelsen av Mobisphere er avhengig av godkjennelse fra de relevante myndigheter.

Annonse