Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Corel gjør Linux lett

– DOS har hatt 10 år. Windows har hatt 10 år. De neste ti årene tilhører Linux, sa styreformann Michael Cowpland i Corel på datamessen Comdex i Las Vegas i går.

Linux - Corel

Linux er et gratis operativsystem. Programutviklere har tatt lite eller ingenting for sine program. Men for brukere som har vært vant med Windows, så har spranget vært stort. Og støtte til skrivere, skjerm og det meste annet er dårlig i forhold til Windows.

Tre Linux-pakker
Nå vil Corel ha Linux på skrivebordene, og tar ubehaget vekk med vinduer som grensesnitt. Corel viste fram tre modeller av sitt Linux-program på messen: ett som er gratis, en standardpakke til 60 dollar (483 kroner), og en ”de Luxe”-utgave til 90 dollar (725 kroner).

Corels meste kjente produkter Word Perfect og CorelDraw lanseres også i Linux-utgave.

Ifølge nettavisen Techweb vil bruken av operativsystemet Linux øke med 25 prosent hvert år inntil år 2003.