Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Dirigerer biler med GSM

Det må ikke et ran til for å finne ut hvor en mobilsender befinner seg. Tele2Mobil i Sverige lanserer en tjeneste som gjør det lettere å bestemme posisjonen på mobiltelefoner.

Ellefset i bil

Ranerne som foretok sjokkbrekket på Majorstua søndag ble raskt funnet. Sendere i pengekofferten røpet hvor de befant seg.

Lav pris
Systemene som finner en senders posisjon kan være til god hjelp ved ulykker og katastrofer. Men de kan også ha mer dagligdagse fordeler.

Spesielt innen transportbransjen har bedriftene nytte av å vite hvor sjåfører og biler befinner seg. Når Tele2 Mobil i Sverige lanserer sine tjenester så retter de tilbudet mot transport, sikkerhetstjenester, service og salg.

– Siden vi ikke må foreta noen større investeringer, kan vi tilby denne tjenesten til en svært lav pris, sider adm. direktør i Tele2 Lars-Johan Jarnheimer.

Alle har det
Tele2 bruker det amerikanske selskapets CellPoints teknologi for å bestemme hvor mobiltelefonene befinner seg. Disse tjenestene kan startes opp på tre måneders varsel, uten at det blir foretatt endringer i mobilnettet.

– Det at vi bruker en standard mobiltelefon og en Internett-tilkobling, noe som nesten alle bedrifter allerede har, gjør tjenesten egnet for volumsalg som ikke kan sammenlignes med noe vi har sett før, sier adm. direktør Hadar Cars i CellPoint Systems svenske avdeling.

Tele2 Mobil eies av svenske NetCom AB, som blant annet eier Tele2 i Norge, Sverige og Danmark. I Sverige har selskapet interesser i mobilselskapene Tele2 Mobil og Comviq.

Stikkord: Mobil