Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Bill Gates lanserer webmaskin

Det skal mer til enn en skarve dommer før Bill Gates (bildet) gir seg. På Comdex i Las Vegas fortalte Gates at selskapet nå gjør alvor av sine planer om en webmaskin, som blir hetende MSN Web Companion.

Gates, Bill -webcompanion

MSN Web Companion er på størrelse med en bok, kjører Windows CE og kobles opp mot nettet via Microsofts MSN Internett-tjeneste. Den skal komme på markedet i løpet av 12 måneder.

Boksen er basert på Microsofts spesifikasjoner, men vil bli produsert av en rekke andre selskaper. Foreløpig finner man Acer, Philips Electronics, Thomson Consumer Electronics og det tyrkiske elektronikkselskapet Vestel på listen.

Network Computer?
MSN Web Companion kan også kalles Microsofts svar på Larry Ellisons Network Computer. Tanken om denne ble lansert for mer enn fire år siden, men som fremdeles bare er et nisjeprodukt i internettsammenheng. Mange betrakter forresten tanken som dødfødt.

Når Microsoft neste år tilbyr denne maskinen til under 2.000 kroner, er det grunn til å tro at ideen kanskje får et liv etter døden.

Viktig for fremtiden
Ifølge Gates er Web Companion, og andre maskiner av samme type, en viktig brikke for at man i fremtiden skal ha en rekke internettmaskiner i hjemmet, og gjerne i hvert rom. Det kan være tradisjonelle PC-er, internettmaskiner, trådløse, håndholdte maskiner og mobiltelefoner, mener Gates.