Hopp til navigasjon Hopp til innhold

VG hevder WAP er hypet opp

VG satser på WAP-tjenester, men tror etterspørselen er ”hypet opp” av mobiloperatørene. Små skjermer og dyre telleskritt kan begrense bruken av nyhetstjenester.

– For oss som ikke har telleskrittinteresser, som mobiloperatørene (NetCom og Telenor), tar vi WAP noe mer edruelig, sier Jo Christian Oterhals, programmerer i VG Multimedia.

Gule sider
Han viser til studier fra Forrester Research som viser at stedsorienterte tjenester som Gule Sider, byguider og interaktive tjenester vil bli mest populært..

– For oss som jobber i nyhetsbransjen er dette dårlige nyheter. Rent praktisk er skjermen og internminne på mobilene for små, og med dagens båndbredde kan avissurfing fort bli dyrt. Så ifølge Forrester er ikke nyheter det første kundene vil bruke tiden sin på. Men ingenting gleder meg mer enn om jeg tar feil, sier en smilende Oterhals til ITavisen.

Først og størst?
Oterhals er også skeptisk til annonsepotensialet på WAP. Annonsemarkedet har ennå ikke tatt av for Internett på store PC-skjermer, og det kan således bli vanskelig for annonsørene å se verdien av eksponering på en knøttliten mobilskjerm.

VG var i likhet med ITavisen blant de første innholdleverandørene på Telenor Mobils WAP-portal.

Otterhals røper at de også vil bli å finne på NetComs portal som lanseres på mandag.