Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Norsk IT-selskap bak kampfly

Delene til det europeiske kampflyet Eurofighter lages i fire land. Programmet som sørger for at informasjonen flyter mellom partnerne – og at flyet er ferdig i rett tid – er laget i Norge.

Skjermdump (mod)

Norge skal etter planen kjøpe inntil 30 nye jagerfly. Eurofighter Typhoon er et av to jagerfly Norge vurderer.

Vekst
Nå skal det norske it-selskapet EPM Technology utvikle IT-verktøy for ingeniørene til British Aerospace – et selskap som står sentralt i arbeidet med Eurofighter.

Det ferdige produktet ventes å gi EPM Technology en omsetning på minimum 120 millioner kroner over tre år. Selskapets IT-verktøy benyttes allerede i utviklingen av kampflyet Eurofighter.

Oversikt
Det europeiske konsortiet bak kampflyet Eurofighter Typhoon har i halvannet år benyttet programvaren Express Data Manager fra selskapet. Programvaren brukes til å sende og dele produktdata og materialinformasjon som DAK/DAP/PDM og andre data mellom produsentene av det avanserte kampflyet.

Flere bransjer
EPMT ønsker nå å bruke erfaringene fra samarbeidet til å laget et kommersielt program. Prosjektet støttes av SND med 2 millioner kroner. Selskapet mener at det ferdige produktet vil ha store muligheter til å bli en suksess innenfor fly-, bil- og prosessindustri.

Produktet ventes å gi EPM Technology minst 120 milloner kroner i økt omsetning over de neste tre årene. På sikt er potensialet vesentlig større.

Venter mangedobling
­ Et unikt forretningspotensial. Salg av Visual-iSE, som bare er en av mange sluttbrukerapplikasjoner, vil føre til en mangedobling av vår virksomhet på noen få år, kommenterer markedsdirektør Kjell A. Bengtsson i EPM Technology i en melding fra selskapet.

EPM Technology AS er et it-selskap i Jotne Gruppen. Jotne Gruppen er et norskeiet industri- og investeringsselskap med 250 ansatte og en omsetning på ca. 250 millioner kroner i 1998.

Stikkord: Mobil