Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Intel går trådløst

STOCKHOLM: Intel, som er mest kjent for sine PC-prosessorer, vil satse også på trådløs teknologi. Derfor lanserte de i dag, fredag, opprettelsen av et kompetansesenter i Stocholm.

Intel Inside (grønn mann)
I følge Intels visepresident Rob Eckleman er det ingen tilfeldighet at minnegiganten valgte Norden som utgangspunkt for sin satsing på å bygge opp kunnskap om trådløs teknologi.

– Naturlig valg
– Med den høye penetrasjonen både når det gjelder PCer og mobiltelefoner i de nordiske landene, så er det naturlig å legge et kompetansesenter nettopp hit, sa Intel-sjefen.

Han understreket at 95 prosent av tilknytningene til Internett skjer via PC i dag. Ecklemann tror at det nok vil være tilfelle ennå i mange år framover.

– Men jeg tror folk vil bruke ulike elektronisje enheter for å koble seg opp mot nettet. Selv om du bruker mobiltelefon vil du ikke la være å bruke også en PC mot Internett, sa han.

20 i starten
Eckleman opplyser at Intel i første omgang vil ha 20 ansatte i Stockholm. De fleste vil rekrutteres fra det lokal arbeidsmarkedet i Norden. Selskapet vil ansatte medarbeidere i fire ulike kategorier innen trådløs teknologi. Noen vil utvikle prosessorer og brikker, andre infrastruktur og noen vil jobbe med tjenster/e-handel. Den fjerde gruppen har som oppgave å holde kontakt med ulike standardiseringsorganer, som for eksempel WAP Forum.

Da han ble spurt om hvorfor valget falt på Sverige og ikke Finland, som har verdens største mobilprodusent, ble han svar skyldig.

– Det er vel ingen spesiell grunn til at det ble Sverige. Vi vil uansett sørge for å holde god kontakt med Finland også, sa Eckleman.

Stikkord: Mobil