Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Flysalg kan åpne IT-marked

Stortinget vil til våren avgjøre om det skal kjøpes inn flere kampfly av typen F16. Alternativet er Eurofighter, som vil bli produsert i Europa. Et kjøp kan gi store kontrakter for norsk IT-industri.

Et eventuelt norsk kjøp av Eurofighter kan føre til utløse meget store gjenkjøpsavtaler for norsk industri. Eurofighter er Europas største forsvarsindustrielle samarbeidsprosjekt. Trolig vil Norge bruke over 10 milliarder kroner for å erstatte dagens F5-Freedomfighter, og F16-fly, som er tapt.

IT-demonstrasjon
Moderne jagerfly er fulle av elektronikk.IKT-Norge var sist måned på besøk i DaimlerChrysler-konsernet for å presentere norske IT-bedrifter. Konsernet bak Mercedes lager også fly, og er engasjert i romfart og industriell teknikk. 23 IT- bedrifter fikk presentert seg for konsernet.

Partnerne bak Eurofighter er i dialog med over 150 norske selskaper om å levere produkter dersom Norge velger Eurofighter.

Kongsberg Protech er allerede valgt som samarbeidspartner for å produsere deler til det europeiske kampflyet Eurofighter. Selskapet er en del av Kongsberg Gruppen, som igjen har erfaring med forsvarselektronikk.