Hopp til navigasjon Hopp til innhold

100 megabit i Norge

Det amerikanske selskapet ART (Advanced Radio Telecom) tilbyr nå Internett med hastigheter opp til 100 megabit i sekundet til nordmenn.

Det amerikanske selskapet som lanserte seg på årets Norbit-messe tror markedet for bredbånd er på full fart opp – også her på berget.

100 prosent IP
– Vår løsning er fullstendig IP-basert, og kunden slipper således å bli forsinket av tradisjonelt teleutstyr som er optimalisert for tale, sier adm. direktør i ART, Trond Johannessen, på Nortib-seminaret.

Selskapet fibrer bygningen og plasserer en radiolink på taket. Radiolenkene bygges i ring i større byer, som gjør at dersom et ledd faller ned kan trafikken rutes om, noe som betyr at nedetiden reduseres.

Fremtiden er trådløs
– I dag er det om lag 6.000 dedikerte to megabits-linjer i Norge. Dette tallet har doblet seg i løpet av kort tid. Alt tyder på at dette markedet vil fortsette å vokse dramatisk, sa Johannessen.

Selskapet har valgt Cisco som leverandør av svitsjer og bygging av IP-infrastruktur. I tillegg til den revolusjonerende båndbredden, kan selskapet blant annet skilte med et moderne online faktureringssystem.

En av eierne i selskapet er Quest Communications, som også eier EUnet som blant annet leverer trådløs aksess i Norge.

Les mer om ART her: www.art-net.net