Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nortel til angrep på Cisco

Nortel Networks har bestemt seg for å gå i direkte krig med Cisco. Nortels strategi: Å tilby rutere til halvparten av den prisen Cisco forlanger.

Nortel Networks

Nortel fusjonerte som kjent med Bay Networks for halvannet års tid siden og det er derfor ikke helt korrekt å si at Nortel Networks bare er å regne som en gammel teleleverandør; Bay var jo en av Ciscos fremste konkurrenter på nettverksprodukter.

Halv pris
Men det var likevel et klart strategiskifte fra Nortels side da de tirsdag lanserte sin nye strategi for rutermarkedet. Det viktigste i første omgang er at prisene på Nortels rutere nå ligger på halvparten av det Cisco forlanger for tilsvarende produkter.

Cisco dominerer i dag rutermarkedet med en andel på mer enn 70 prosent og tjener meget gode penger på dette. Ciscos rutere tar seg blant annet av nesten all trafikk på Internett.

Enda en standard
I tillegg går Nortel ut mot Ciscos proprietære nettverksprogramvare. Nortel lanserte tirsdag en skisse til en åpen løsning og understreket at selskapet allerede har lisensiert programvare til mer enn 70 kunder – inkludert noen av sine største rivaler.

Microsoft kommer også til å inkludere denne programvaren i sitt nye operativsystem, Windows 2000, mens Intel vil benytte den i sine egne ruterprodukter.

Desperate?
Ifølge Financial Times reagerte Cisco med å si at når en leverandør starter gigantutsalg av data- og ruterprodukter ”så forteller det markedet at de er en smule desperate.”