Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Dropper WAP med Nokia og Ericsson

Det kom som en overraskelse at Telia valgte det amerikanske databaseselskapet Oracle for samarbeide om mobile tjenester og WAP. De gamle samarbeidspartnere Ericsson og Nokia tapte konkurransen.

deskill.

Valget viser hvordan tele- og databransjen kommer stadig nærmere hverandre.

Bedre enn konkurrentene
– Slik vi ser det er Oracles system overlegent sammenlignet med systemene som de andre leverandørene har demonstrert hittil, sier viseadministrerende direktør i Telia Mobil, Stefan Fägerhallm, til det svenske nyhetsbyrået Direkt.

Brukerne kan koble seg til systemet via vanlig telefoni, mobil WAP-telefon eller PC. I systemet ligger en rekke forskjellige informasjonskilder, som Internett, databaser og forretninger. Nå skal Oracles og Telias produkt ”Portal-to-go” testes på det svenske markedet.

Nokia varsler et tilsvarende system første halvår neste år.

Stikkord: Mobil