Annonse


Statoil sparer på nettmøter

Det var IT-konsulent Jan Lie Børsheim i Statoil som hevdet dette under Teknologidagene ‘99 i Bergen forrige uke.

Mange deltar
Statoil har idag over 15.000 ansatte spredt på en rekke kontorsteder både i Norge og i utlandet. Samtlige har i prinsippet adgang til å benytte Microsoft NetMeeting, telefonmøter og IT-støttede møterom.

Rundt 2.000 av oljeselskapets over 15.000 ansatte er hver dag pålogget Microsoft NetMeeting, ifølge de siste statistikkene.

Uutnyttet potensial
Oljeselskapet ser allerede betydelig nytteeffekt av de nye verktøyene. I en brukerundersøkelse i oktober hadde ca. halvparten av de 407 som svarte brukt nettmøte siste måned.

Annonse


Samlet hadde deltakerne i undersøkelsen redusert tallet på møtereiser til andre kontorsteder med 304 reiser i løpet av måneden. De samme brukerne rapporterte til sammenligning å ha gjennomført 427 møtereiser i perioden.

– Som verktøy til å redusere reisekostnadene, har Statoil fortsatt et stort, uutnyttet potensial, hevder IT-konsulenten.

IT-pris
Statoil-ledelsen har belønnet prosjektet med prisen for beste IT-anvendelse i Statoil dette året.

Før oljeselskapet i vår innførte nettmøter ved hjelp av Microsoft NetMeeting og IT-støttede møterom, har tilbudet blitt trinnvis utviklet fra telefonmøter via videomøterøm og PC-løsninger med videokamera og Intel ProShare.

Annonse