Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Økende underskudd for IFS

IFS selger ERP-lisenser som aldri før, men veksten koster. Omsetningen økte med 69 prosent i siste kvartal, men underskuddet er tredoblet i samme periode.

Lisensinntektene økte med 37 prosent til 329 millioner kroner. Under tredje kvartal solgte IFS lisenser for 112 millioner kroner, noe som innebærer en økning på 66 prosent sammenlignet med tilsvarende periode i fjor.

– Lanseringen av IFS Applications 2000 har gått veldig bra. Vårt lisenssalg har i tredje kvartal økt kraftig i forhold til markedet som helhet. Vi hadde imidlertid dimensjonert vår konsulentorganisasjon for en enda større omsetning og derfor har vi under tredje kvartal ikke oppnådd forventet resultat, sier konsernsjef Bengt Nilsson i en pressemelding.

Taper mer
Det svenske ERP-selskapet (Enterprise resource planning) har fort fått merke at det koster å vinne markedsandeler i det voksende markedet. Underskuddet økte med omlag 200 prosent til 120 millioner kroner.

– Resultatet for tredje kvartal medfører imidlertid at helårsresultatet sannsynligvis kommer til å ligge under fjorårets resultat, fortsetter Bengt Nilsson i pressemeldingen.

Internett
IFS introduserte i september den tredje generasjonen av det komponentbaserte forretningssystemet IFS Applications 2000, som innebar ytterligere muligheter for IFS sine kunder å utnytte av Internett.

Systemet tilbyr e-Business-løsninger for de kunder, ansatte og leverandører. Under fjerde kvartal innledes lanseringen av en fullstendig internettversjon av IFS Applications 2000.