Hopp til navigasjon Hopp til innhold

IP hjelper WAP

NetComs nye IP-nett gir plass for WAP-tjenester uten at det belaster kapasiteten i taletrafikken. Selskapet regner med stor økning av datatrafikk i år 2000 og forbereder samtidig overgang til GPRS.

NetCom, som i likhet med Telenor har hatt stor suksess med SMS-tjenester, ruster nå opp til WAP-eksplosjonen med eget IP-nett.

Avlaster
Tidligere har data blitt sendt via det linjesvistjede sambandet, og således ikke blitt optimalisert for IP. Med det nye nettverket fra Nortel kan datatrafikken skilles ut i IP-pakker og frigi kapasitet på talenettet.

– Etter hvert som datatjenester, blant annet via WAP, legger beslag på stadig mer av trafikken, vil et IP-nett bli kostnadssparende, noe som kommer forbrukerne til gode, sier Sindre Arrestad i NetCom til ITavisen.

GPRS = IP
NetCom har med dette tatt første skritt i å bygge en IP-basert infrastruktur som på sikt kan fullt ut erstatte det linjebaserte nettet.

IP-kompetanse vil bli avgjørende i utbyggingen av neste generasjoners mobilnett – GPRS og UMTS, som begge er fullstendig IP basert

IP-uavhengig
– Vi valgte Nortel Networks som vår leverandør med bakgrunn i den erfaringen de har rundt om i verden med carrier class nettverk og at Nortel Networks har bevist deres unike evne innenfor IP-optimaliserte nettverksløsninger, sa WAP-sjef i NetCom, Sondre Arrestad, på en pressekonferanse i dag.

Han understreker imidlertid at de ikke har forlovet seg med den kanadiske nettverksprodusenten, og holder øynene åpne for innspill fra Cisco og andre IP-pionerer.