Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Kunsthandel på nettet

Det er ikke de tilfeldige surferne som kjøper kunst på nettet. Kunsthandel via Internett foregår etter nøye overveielse og utstrakt kontakt mellom galleri og kjøper.

Hans Georg Kohler
Dette forteller Kim Brandstrup, eier av Galleri Brandstrup i Moss og Stavanger. Brandstrup har tredve års erfaring i kunstbransjen, blant annet var det hans far som stod bak det velkjente Galleri F15 på Jeløya utenfor Moss. I løpet av februar neste år etablerer Galleriet seg også på Skøyen Gård i Oslo.

Det virtuelle galleriet – internettutgaven av Galleri Brandstrup – har vært i drift i fire måneder.

Trekker kunst-elskere
– Det er de virkelig kunstinteresserte som bruker Internett for å kjøpe kunst, fortsetter. Dette er mennesker som har lest om en kunstustilling i et av våre gallerier, men som bor for langt unna til at de kan komme på besøk. I stedet henvender de seg til oss for å få flere opplysninger eller mulighet til å se bildene. Der vi før sendte fotografier av kunstverkene til dem, kan vi nå henvise dem til vårt virtuelle galleri. Noen ganger resulterer det i kjøp, og det setter naturligvis både vi og kunstnerne pris på, sier Branstrup.

Han er fornøyd med utviklingen av sitt virtuelle galleri så langt, men understreker at det fremdeles står en lang rekke ting igjen å gjøre.

Gjøre tilgjengelig
– Vi må bli flinkere til å presentere det stoffet publikum er ute etter, sier han og presiserer at dette dreier seg om biografiske opplysninger om kunstnerne, presentasjon av langt flere kunstnere og utnytte mulighetene til å vise hvordan kunst kan forandre et miljø i positiv retning.

– Vi vil gjerne legge ut eksempler på utsmykninger vi har gjort for eksempel i bedrifter og lignende. Vi tenker oss for eksempel bilder som viser miljøet før og etter kunsten kom på plass. Kanskje et slikt initiativ vil få opp folks øyne for en av kunstens mange funksjoner.

Også kunstnerne er fornøyd. De er selvsagt opptatt av at presentasjonen blir så virkelighetstro som mulig, men Brandstrup hevder at de legger ned et betydelig arbeid for å tilfredsstille dette behovet hos kunstnerne. Dette er også et arbeid som kommer potensielle besøkende til gode. Brandstrup innrømmer likevel at foreløpig er ikke teknologien god nok til å gi en ett hundre prosents gjengivelse.

Les mer om Galleri Brandstrup på www.galleri-brandstrup.no/galleri.html