Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Telia slår Telenor

Tirsdag offentliggjorde både Telenor og Telia sine tall for årets ni første måneder. De viser at svenskene er mer produktive enn Tormod Hermansens (bildet) norske kollegaer.

Hermansen Tormod, trist

Frem til september var omsetningen per årsverk i Telenor 1,093 millioner kroner. Tilsvarende tall for Telia var 1,203 millioner norske kroner. Hver Telia-medarbeider omsetter med andre ord i snitt for 110.000 kroner mer enn hver Telenor-medarbeider (regnet i årsverk).

Men også på resultatsiden var svenskene bedre en nordmennene. Telia hadde et resultat (etter finansielle poster) på 135.000 kroner per årsverk. Telenor hadde et tilsvarende resultat på 79.000 kroner per årsverk.

Svakere for begge
Resultatet etter finansielle poster er ikke særlig lysere for Telenor enn for Telia – hvis man ser bort fra det de selv kaller engangseffekter (omstilling og tap på salg).

Telenors resultat ble redusert med om lag 12 prosent til 1,73 milliarder kroner i årets ni første måneder. Telias resultat i samme periode ble svekket med hele 23 prosent – fra 5,42 milliarder til 4,15 milliarder kroner.

Telia selv vil imidlertid fremstille situasjonen langt mer optimistisk.

– Telia-konsernet forventer, om man ser bort fra salgsgevinster, å gjøre sitt beste resultat noensinne i 1999, sier Telias konsernsjef, Stig-Arne Larsson.

Tormod er optimist
Også selskapets nye konsernsjef, Tormod Hermansen, «pynter» på tallene.

– De sterke resultatene skaper solid grunnlag for fortsatt vekst for det sammenslåtte Telenor/Telia. De gode tallene er spesielt gledelige på bakgrunn av det omfattende arbeidet som er lagt ned i løpet av året på planleggingen av sammenslåingen, sier Hermansen i en pressemelding.

Prisreduksjoner
– Til tross for dette og tross kraftige prisreduksjoner i både Norge og Sverige økte både Telenor og Telia sine totale inntekter. Hovedårsaken er fortsatt kraftig vekst innen faste tjenester, mobile tjenester og Internett, sier Hermansen.

– Ekspansjonen viser att vi har maktet å opprettholde sterkt fokus på kundene og markedene tross de belastninger et fusjonsarbeid alltid innebærer. Dette lover godt for framtiden, sier han.

Telenor økte omsetningen frem til 3. kvartal mer enn Telia. Det norske selskapet økte omsetningen med 15 prosent – til 23,8 milliarder kroner. De tilsvarende tallene for Telia var 6,5 prosent økning til 37,0 milliarder kroner.

Resultat jan – sept. ’99 (i mill. norske kroner)

 
Telenor
Endring (%) Telia Endring (%)
Omsetning
23.840
15
37.046
6,5
Resultat
1.733
– 12
4.159
-23
Årsverk
21.800
 
30.782
 
Omsetning/årsverk
1,093
 
1,203
 
Resultat/årsverk
0,079
 
0,135
 

Stikkord: Mobil