Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Telia kutter på ny telepriser

Telia og privatmarkedsdirektør Nils Katla (bildet) kutter prisene på utenlandssamtaler.

Telia Norge
– Dette er den mest omfattende prisreduksjonen til utlandet siden liberaliseringen av det norske telemarkedet 1. januar 1998: 75 land har fått lavere pris, med til dels betydelige reduksjoner, sier Nils Katla i en pressemelding.

Telia Norge hevder de kan gjennomføre dette på grunn av lavere kostander og økt samtaletrafikk.

Opptil 30% billigere
Telia Norge reduserer prisene til 75 land. Priskuttene medfører en prisdifferanse til konkurrentene. Telia hevder de blant annet er 30 prosent billigere enn Telenor, og 22 prosent billigere enn Tele2, til Italia.

”Med virkning fra 1. november senker selskapet nå også samtaleprisen til Sverige og Danmark fra 99 øre til 89 øre/minutt, som er om lag 10 prosent rimeligere enn Telenor og Tele2”, skriver Telia.

De påberoper seg dermed å være billigst til Skandinavia.

– Prisreduksjonen kan bety mye penger spart for våre kunder, ettersom det viser at nordmenn ringer mest til sine nære naboer. Hele 37 prosent av utenlandssamtalene går til nettopp Sverige og Danmark, sier direktør Nils Katla.

Privatkunder kan oppnå ytterligere 15 prosent rabatt ved å abonnere på Telias TeleBonus, som koster 10 kroner per måned.

Rimeligere for bedrifter
– Prisreduksjonen har vært på over 60% siden 1997, og for bedrifter har reduksjonen vært enda høyere – ettersom mange bedrifter har rabattordninger tilpasset sin ringeprofil, sier Stein Dale – direktør for bedriftsmarkedet i Telia Norge.

I følge Post- og Teletilsynet ringte nordmenn i fjor for om lag én milliard kroner til utlandet, skriver Telia i sin pressemelding. Privatkunder og bedrifter ringer omtrent like mye.

Omkring 70 prosent av utenlandssamtalene går til abonnenter i EU-land. Det er en markert økning i samtaler til utlandet i takt med fallende priser.

Stikkord: Mobil