Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Britannica åpnes mandag

Ti dager etter sin forsøksvise lansering som gratistjeneste på Internett er hjemmesiden til Encyclopaedia Britannica fremdeles utilgjengelig, men mandag 1.november åpnes den på nytt.

Nettbok

10 millioner mennesker har daglig gjort forsøk på å komme inn på siden, men til ingen nytte, melder BBC. Encyclopaedia Britannica har levert tre unnskyldninger og erklært at IT-spesialister fra selskapene Sun og Oracle jobber bokstavelig talt døgnkontinuerlig for å gjøre tjenesten tilgjengelig.

Øker kapasiteten gradvis
Mandag skjer det altså, men alle vil ikke lykkes da heller. Kapasiteten utvides gradvis. Britannica har erkjent at det vil ta uker å øke kapasiteten til å håndtere trafikk av slike dimensjoner som gratissiden tydeligvis vil generere.

Bare 100.000 mennesker har hittil makte å komme gjennom til Britannicas førsteside, skriver BBC.

Dårlig planlegging
Forskjellige konsulentselskaper har imidlertid anklaget selskapet for dårlig planlegging, og hevdet at ethvert annet selskap med en like dårlig start ville ha vært uten av business for lengst.

Så sterk er imidlertid merkenavnet Encyclopaedia Britannica at selskapet vil overleve disse begynnervanskene. Det er nok av universiteter, institusjoner og aktive, individuelle yrkesutøvere av ymses slag som kommer til å benytte seg av tjenesten. Dermed kan også Britannica regne med solid med reklameinntekter fra sidene sine.

Det gjør de også, der i gården…