Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Telia/Telenor shopper sammen

Telia/Telenor har vært på sin første handletur sammen. 1,7 milliarder kroner har de punget ut med for Malaysias fjerde største mobiloperatør.

Fusjonen1

For disse pengene får selskapet 30 prosent i Malaysiske Digi. Mobiloperatøren har 500.000 mobil-abonnenter og en markedsandel på 20 prosent.

Investeringen er et skritt videre i Telia/Telenors strategiske satsing i Sørøst-Asia. Dette området sammen med Øst- og Sentral-Europa er utpekt som de mest interessante områdene for det fusjonerte selskapet.

Mindre andeler
Tidligere har de to selskapene hver for seg mindre eierandeler i mobiloperatører i India, Filipinene, Bangladesh og Nantong og Hong Kong i Kina.

– Kina er et land hvor vi på lang sikt må etablere oss, men det kinesiske markedet er ikke et enkelt marked å investere i. Også når den politiske situasjonen stabiliseres i Indonesia, vil vi også se på dette markedet, sier Knut Reed, Telenors Asia-sjef.

Malaysiske Digi hadde ved siste økonomiske rapportering en omsetning på 1,4 milliarder kroner. Resultatet for selskapet som er notert på børsen i Kuala Lumpur, har hittil vært negativt, melder Finanstidningen.

Stikkord: Mobil