Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Merkantildata svelger Ara

Merkantildata styrker sin satsning innen konvergens av tale og data og inngår intensjonsavtale om oppkjøp av Ara AS. Ara er et kompetanse selskap innen datastøttet telefoni og call center.

Merkantildata

Vederlaget er fastsatt til 15 millioner kroner i kontanter. Etter gjennomført due diligence kan oppgjøret justeres. Partene tar sikte på overtakelse pr 12. november 1999.

Tele-Data
Ara har sin virksomhet innen datastøttet telefoni og call center i Skandinavia. Selskapet ble stiftet i juni 1997 og er i dag 13 ansatte med kontor i Oslo.

Virksomhetsområdene er Rådgivning, CTI leveranser, Drift og Opplæring. Ara har solide partnere innenfor tele- og datakommunikasjon og er etablert i markedet som en high-end CTI-leverandør.

Eksempler på kunder som har implementert løsninger fra Ara; Statoil, Skattedirektoratet, SE Banken, NetCom og Aftenposten.

IP
Kjøpet av Ara vil spesielt styrke konsernets videreutvikling av konsepter og tjenester innefor grensesnittet telefoni og data. Dette bygger videre på Merkantildatas satsing på konvergens av teknologiene med IP som multiservice arkitektur.

Denne avtalen sees som en videreføring av avtaler som er inngått med bl.a. Nortel, NetCom, Cisco og Ericsson. ARA vil bli plassert under forretningsområdet Kommunikasjon.

Stikkord: Mobil