Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Windows 2000-lansering bekreftet

Flere måneder etter skjema og etter en rekke utsettelser har Microsoft endelig bekreftet den endelige lanseringsdatoen til det nye operativsystemet Windows 2000.

Windows 2000

Den Seattle-baserte datagiganten vil slippe det nye operativsystemet Windows 2000 ut til kundene den 17. februar, informerte Microsoft i går, tirsdag.

Klarer deadline
De som først vil motta den nye generasjonen Windows NT er allikevel ikke kundene. CD-ROM- og dataprodusenter vil motta programvaren allerede i desember, skriver Cnet News.

Om dette gjøres for å lure seg inn under sin egen 1999-deadline er et helt annet spørsmål.

– Vårt mål har hele tiden vært å lansere produktet før år 2000. Det vi da snakker om er bitene som går ut til produsentene, sier Keith White, markedsdirektør for Business and Enterprise Divisions hos Microsoft

Viktigste lansering
Microsoft informerte 600 maskinvare- og programvarepartnere om den nye lanseringsdatoen på Partner Marketing Day i Las Vegas, fortalte White.

Sjefene i Microsoft kaller lanseringen av Windows 2000, på folkemunne kalt Windows NT 5, den viktigste i selskapets historie, både på grunn av målgruppen den avansert programvaren, skriver Cnet News.

Prisen kommer snart
Microsoft vil slippe detaljene rundt pris og markedsføring på Comdex-messen, en av dataindustriens mest profilerte messer.

Windows 2000 inkluderer forbedrede webapplikasjoner, økt kapasitet i nettverket og økt sikkerhet. Programvaren er mer stabil og tryggere enn tidligere operativsystem, hevder selskapet.

Skal vel ikke så mye til, hevder vi andre.