Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Compaq livredd Dell

Compaq gikk med underskudd i andre kvartal, men nå leverer selskapet omlag en milliard kroner på bunnlinja. Allikevel må de kutte kostnader og ansatte for ikke å bli overkjørt av rivalen Dell.

Compaq Armada 7400

Selv om PC-giganten Compaq kan vise til små lyspunkter er det liten grunn til å tro at selskapet sitter trygt på PC-tronen.

Opp…
Overskuddet fra tredje kvartal på omlag 1,08 milliarder kroner er en oppgang på 22 prosent fra tilsvarende periode i fjor. Omsetningen økte allikevel kun med fattige 4,7 prosent til 70 milliarder kroner.

Overskuddet skyldes salg av Altavista, i tillegg til kostnadskutt og en viss økning i servicesegmentet og salg av stormaskiner.

Og ned…
Tidligere i uken konkluderte IDC at Compaq for første gang mistet ledelsen til Dell i USA, målt i antall PC-enheter. I omsetning leder Compaq fortsatt.

Men kostnadsnivået i forhold til omsetning er tre ganger større enn hos hovedutfordrer Dell, ifølge Wall Street Journal.

Datamaskinprodusenten har tidligere annonsert en reduksjon av 8.000 årsverk. Dagens bemanning ligger på 69.000. Selskapet opplyser om at de kvittet seg med over 2.000 i løpet av siste kvartal.