Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Viser henrettet mann på nett

Staten Florida viser bilder av en morder som ble drept i den elektriske stolen 8. juli i år på sine offisielle hjemmesider. To nye personer skal henrettes i Florida denne uken.

Allen Lee Davis ble dømt for mord og døde selv i juli. Bilder av liket ligger ute på hjemmesidene til høyesteretten i staten Florida. Millioner av besøk har ført til at serveren har gått ned flere ganger. Bildene har også ført til debatt om dødsstraffen.

Terry Melvin Sims (57) skal i den elektriske stolen tirsdag, melder Reuters. Anthony Braden Bryan (40) står for tur på onsdag. Begge har satt frem krav om at bildene av deres lik ikke skal legges ut på Internett, uten å få medhold.

Grusom og uvanlig
Advokatene til de dømte ber om utsettelse. De viser til at bildene av den skåldede og neseblødende Allen Lee Davis er bevis på en grusom og uvanlig straff, noe som er forbudt etter USAs grunnlov.

De mener også at bruk av den elektriske stol er ulovlig.

Stor debatt
Bildene har ført til debatt om dødsstraffen.

– Dødsstraffen er bare avskrekkende for publikum dersom den vises, kommenterer en innsender.

– Bare en tilbakeliggende stat som Florida er stolt av den barbariske henrettelsen, skriver en annen innsender.

Forbauset over interesse
Men ikke alle vil nøye seg med de perverse bildene. Enkelte av debattantene vil at video av henrettelsen skal gjøres tilgjengelig.Et par millioner seere har klikket seg inn på sidene de siste ukene. En talsmann for retten sier at de er forbauset over den store trafikken.