Hopp til navigasjon Hopp til innhold

TV og multimedia i telekablene

Kingston Communications og Newbridge jobber sammen om en løsning som bruker vanlige telefonkabler til å levere TV og multimediatjenester til innbyggerne i den engelske byen Hull.

Skjermdump

Innbyggerne i den engelske byen Hull får nå adgang til fremtidens multimediatjenester og interaktive fjernsynstjenester via Europas første ADSL-baserte (Asymmetric Digital Subscriber Line) interaktive digital-TV-tjeneste, ifølge en pressemelding fra Newbridge.

Solid plassert
I første omgang gjelder det video på bestilling (video-on-demand), TV og lynrask Internett-tilgang. Lanseringen av den nye tjenesten omfatter 1.500 abonnenter hos Kingston Communications.

Deres øvrige 155.000 kunder vil få samme muligheter når Kingston får installert Newbridge-utstyret i hele sitt nettverk.

– Med denne lanseringen av ADSL-teknologien er vi solid plassert i forkant av utviklingen. Vi lager en av de mest avanserte telenettverk i verden. Det dreier seg ikke bare om Fast Ethernet, video på bestilling eller digital-TV, men en hel pakke av tjenester som vi kan levere over vårt nettverk, sier Steve Maine, sjef for Kingston Group i pressemeldingen.

– Etter å ha jobbet med teknologien i mange år forstår vi ADSL, og vi forstår de mulighetene som ADSL har. Vi tror at de tjenestene vi tilbyr vil bli lansert verden over på kobberkabler som i dag brukes til telefoni, fortsetter han.

Digital-TV-kvalitet
Samarbeidet mellom Kingston og Newbridge innebærer at Newbridge leverer sitt 3dSL-distribusjonssystem som Kingston bruker til å levere de avanserte tjenestene med. 3dSL kombinerer ATM-svitsjing, ADSL-teknologi og IP-ruting.

Teknologien skal implementeres i Kingstons 14 lokale telefonsentraler. Båndbredde på opp til 4,5 Mbit/sek gjør at Kingston kan levere bildekvalitet som tilsvarer digital-TV.

Raskt og lokalt
De nye tjenestene som borgerne i Hull vil få til rådighet via sine kobberbaserte telefonledninger er, ifølge Newbridge, følgende:

  • Digital-TV. Opp til 55 kanaler.
  • Video på bestilling. Mer enn 1.000 timers filmunderholdning vil være til rådighet.
  • Hurtig Internett. ADSL gjør det mulig å få adgang til Internett med opp til 2 Mbit/sek.
  • Lokal Link. Et miks av lokale nyheter, informasjon, underholdning og shoppingmuligheter.
  • Stikkord: Mobil