Hopp til navigasjon Hopp til innhold

E*trade blir nordisk nettmegler

Amerikanske E*trade – et av verdens største selskap når det gjelder elektronisk handel av verdipapir – etablerer seg stort i Norden. I Norge skal de samarbeide med Delphi forvaltning.

– I nær fremtid handler kunder aksjer, fonds og andre finansielle tjenester gjennom samme tjenestetilbyder. Delphi ønsker å posisjonere seg for en slik utvikling i samarbeide med E*trade Nordic, sier konstituert direktør i E*trade Norge Magne Solberg.

Reduserer kostnader
– Delphi Forvaltning er opptatt av å bidra til at rammevilkårene for investorer blir bedre. Reduserte kostnader ved aksjehandel er et skritt i riktig retning. For Delphi er dette i tillegg en finansiell investering, som også vil tilføre oss en ytterligere kompetanse på Internett, noe som vi anser som meget viktig, heter det i en melding fra adm. dir. Per Olaf Langaker i Delphi Forvaltning.

Mange tjenester
I oppstarten vil selskapet tilby aksjehandel. Etter hvert vil tjenestene også omfatte salg av fonds, samt salg av lån og forsikring.

Løsningen innbefatter også innsyn i Oslo Børs handelssystem, med nyheter og informasjon fra Reuters, samt lokal informasjon fra Delphi og andre meglere.

Etablert i Sverige
I Sverige er allerede aksjehandelen på nett etablert. Der kjøper E*trade sin lisenstaker E*trade Nordic med egne aksjer. Kjøpesummen er hemmelig.

E*trade er også i ferd med etablere et samarbeide med Difko Børsmæglerselskab (DBS Online) for handel på det danske markedet.

E*trade har hittil etablert tjenester i USA, Japan, Storbritannia, Sverige, Frankrike, Kanada og Australia. Selskapet sier de har 1,5 millioner kunder.