Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Kontormobbing på Internett

Det finnes sider der en kan gi dresskledde menn blåveis. Det er mulig å sende anonyme brev til sjefen over nett, og selvfølgelig er det en egen nettside der gode historier samles.

Og sjefen på denne nettsiden slipper ikke bare unna med å mobbe andre sjefer. Selskapet han leder tjener faktisk penger på å samle historiene, og utgi dem.

Smart sjef
Her er et lite utdrag:

– Min sjef kom ut fra kontoret, stirret på innkurven, og gikk inn igjen. Dette skjedde hvert tiende minutt. Etter en time klarte jeg ikke mer, og spurte ham om han ventet på noe post.

– Nei, men datamaskinen min sier hele tiden at jeg har fått post.

Lite troverdig
Ikke alle historiene er like troverdige. Noen virker som rene vandrehistorier.

– Fenomenet med nedsettende historier er eldgammel. Mennesker vil ikke ha noen som står over en, og derfor vender vi oss mot våre overordnede, sier folkelivsgranskeren Britt-Marie Insulander til svenske Aftonbladet.

Flere sjefer
– En sen kveld forsøkte jeg å få noen minutter på øret. Som jeg halvslumret ved skrivebordet kommer sjefen inn. Han kommer bort til meg og sier:

– God ettermiddag!

Jeg nølte ikke et øyeblikk, og mumlet:

– I Ditt navn; Amen!

Jeg reiste meg, sa ”God ettermiddag”, og forsvant ut på lageret.

Sjefen innbiller seg stadig at jeg var i en dyp bønn.

Fjernstyrt
– Jeg har en sjef som er mye på reisefot. Det gjør at jeg ofte sender brev til ham ute i felten. Forleden fikk jeg en ekspresspakke. Der kom de siste sendingene i retur, innholdet var merket med gule lapper. Noe skulle arkiveres, noe kopieres, og noe var merket: Kastes.

Justering
Etter å ha jobbet åtte måneder for et nytt selskap, så sammenlignet jeg lønnsslippen med kontrakten. Da oppdaget jeg at betalingen var åtte prosent under hva som var avtalt. Jeg ga beskjed til lønningskontoret, og ba om at feilen ble rettet opp.

En uke senere fikk jeg brev fra daglig leder: Der stod det at betalingen var riktig. Det var kontrakten som var feil!

Les røverhistoriene her www.myboss.com