Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Intel med trimproblemer

AMD puster Intel i nakken. Intels svar er å øke hastigheten på trafikken mellom prosessor og resten av maskinen. Men Intel har møtt problem.

Intels siste prosessorer er raskere enn AMDs siste prosessor med samme klokkefrekvens, men bare dersom Intel bruker såkalt Rambus-teknologi, hevder nettavisen Cnet.

Når Intel lanserer opptil 15 nye prosessorer på mandag er det ikke ventet en relansering av brikkesettet Intel 820, melder telegrambyrået Reuters. Dette fører til at mange produsenter av PC-er er i tvil om hvilken teknologi de skal satse på.

Pinlig
Intel skulle sist måned lansere sitt nye brikkesett, Intel 820. Det skal være skreddersydd for Rambus-minne og Coppermine-prosessorene. Men lanseringen ble avlyst i siste liten. Blant annet hadde Compaq funnet feil ved brikken.

Rambus er et selskap som spesialiserer i å lage raskt minne for datamaskiner. Mange mener at «Rambus RDRAM,» vil bli ny standard etter dagens SDRAM. Rambus lisensierer sin teknologi til fabrikanter av minnebrikker.

Gamle alternativ
Intel har valgt å satse på Rambus. AMD sier de skal støtte det, men har hittil satset på annen teknologi. Men prosessen har ikke gått smertefritt for Intel, og det førte til at de uventet måtte utsette lanseringen av brikkesettet 820.

– Overraskende mange produsenter av PC-er holder fast ved det gamle brikkesettet 440BX, melder nettavisen ZD Net.

Rask trafikk
440 BX har en intern hastighet på 100 megaherz, mens alternativene (810e fra Intel, eller fra produsenten Via) kan leveres med en hastighet på 133 mhz.

PC-produsenten Micron, som holder til i Idaho, holder fast ved produkter fra taiwanske VIA Technologies.

Ifølge en melding fra Micron gir VIAs brikkesett like god – eller bedre ytelse enn den dyrere Rambus-teknologien.