Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Intel igjen raskest

Intel slår på stortromma mandag og lanserer opptil 15 nye prosessorer. Rivalen AMD har tatt inn et forsprang. Etter lanseringen vil Intel vil igjen være raskest.

Pentium III-brikke

AMD har spist seg inn på et marked som Intel dominerte og hadde 90 prosent av. Etter å ha tatt ”billigmarkedet” har AMD lansert kraftige prosessorer som konkurrerer med Intels dyrere Pentium III-brikker, som som regel går til bedriftsmarkedet, og til dyrere maskiner.

Ny serie
Nyhetsbyrået Reuters hevder at Intel vil lansere opptil 15 forskjellige prosessorer mandag. Disse skal være for vanlige maskiner, bærbare, og servere. Størst interesse er det for Intels serie ”Coppermine”.

”Coppermine” er navnet som brukes internt i Intel for den nye generasjonen brikker. De tar i bruk såkalt 0,18 micron-teknologi, som innebærer at de interne linjene i brikkene er blitt krympet. Dette gjør det lettere å lage prosessorer med enda større kapasitet.

Raskere
Mandag vil også Intels Pentium III Xeon bli lansert. Disse har gått under kodenavnet Cascade. Ifølge ZD Net vil disse bli lansert med hastigheter fra 600 – 733 mhz.

AMD lanserte tidligere i måneden en 700 mhz-versjon av sin Athlon-brikke. Intels lansering mandag gjør at produsenten igjen kan si at de har de raskeste prosessorene.