Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Mobilhandel klar

Endelig blir det mulig å betale kinobilletter fra mobiltelefonen. Dette markerer starten på en ny epoke innen mobiltelefoni.

Penger og mobil

Allerede før påske skrev ITavisen om at Telenor Mobil og Ericsson samarbeidet om et pilotprosjekt i Bodø. Målet med prosjektet var at man skulle kunne bestille og betale kinobilletter fra mobiltelefonen.

Nå er tjenesten endelig kommet i gang.

Lanseres i november
Du kan søke etter informasjon om kinoer og filmer, samt bestille og betale kinobilletter via mobiltelefonen, heter det i en pressemelding fra Telenor Mobil.

MobilHandel lanseres i forbindelse med Den Store Kinodagen 6. november for kinoene i Sandvika, Arendal, Kristiansand, Sandnes, Bergen og Bodø.

Oslo, Stavanger, Trondheim og Tromsø vil følge etter i løpet av året.

I tillegg til å bestille og betale, kan du velge kino, film, plassering i salen, dag og klokkeslett via mobiltelefonen. Og det blir ikke vesentlig dyrere enn å ringe kinoenes bestillingstelefon.

Enkel å bruke – mange fordeler
Det er flere fordeler med MobilHandel. Noe av det beste er at man slipper å møte opp 45 minutter før filmstart for å hente billettene. Både bestilling og avhenting av billetter kan skje helt frem til forestillingen starter.

– MobilHandel er starten på en ny epoke innen mobiltelefoni. I tiden som kommer vil det nye konseptet også kunne tilby tjenester innen tippe- og spillprodukter, fly-, tog- og båtreiser samt konsert- og teaterarrangementer, sier informasjonsdirektør i Telenor Mobil, Elisabeth Hegg Gjølme, i en pressemelding fra selskapet.

Enkel og sikker betaling
Mobilkundene kan selv velge hvilken måte de foretrekker å betale kinobillettene på. Det ene alternativet er at en bankkonto belastes direkte. Den andre måten er å laste ned penger fra bankkonto til en mobilkonto.

Det er etablert omfattende sikkerhetsprosedyrer, men disse har ikke gått på bekostning av brukervennligheten. Foreløpig er ikke MobilHandel tilgjengelig for RingKontant-kunder.

For å bruke tjenesten må man ha en mobiltelefon med SIM-tool kit, slik de fleste nyere mobiltelefoner har.

Gratis tilgang
Kunden må registrere seg for å få tilgang på tjenesten. Omtrent tre uker etter at abonnenten har sendt inn skjemaet, kan vedkommende bruke MobilHandel. Som registrert bruker av MobilHandel vil kinotjenesten bli tilgjengelig under ”Meny” og ”Telenor” på mobiltelefonen.

Å ha tilgang til tjenesten er gratis, men det koster totalt åtte kroner for å søke etter informasjon og betale billettene. Dersom du kun ønsker å sjekke hva som går på kino, koster det tre kroner. Å lade MobilKonto, lese saldo på MobilKonto eller hente ned en ekstra kvittering koster også tre kroner per gang, heter det i pressemeldingen fra Telenor Mobil.

Stikkord: Mobil