Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Kjøpte fly via Internett

Mange nøler fortsatt med å kjøpe varer i nettbutikkene, men Richard Hodkinson gjør det ikke. Forrige uke klikket han på knappen og kjøpte et brukt privatfly til 180 millioner kroner.

Gulfstream (fly)

Richard Hodkinson som leder charterfly-selskapet Elite Aviation i California, har seks fly i hangaren. Forrige uke ba en klient ham om å kjøpe et pent, brukt privatfly.

Hodkinson er en travel mann. Derfor begynte han å søke på Internett, for å se om han fant noe interessant, forteller nyhetstjenesten ZDnet.

Klikk og se
På nettsiden til Gulfstream Aerospace oppdaget Hodkinson et bruktfly som passet:

– Jeg ringte til klienten og ga ham adressen. Vi åpnet nettsiden hver på vår kant, og gikk gjennom flyet sammen. Når han spurte om noe, svarte jeg: ”Klikk her, og la oss se! Nettsiden har både bilder og beskrivelser,” sier Hodkinson.

Til slutt sendte Hodkinson en e-post til Gulfstream, og skrev at han ville kjøpe flyet for 180 millioner kroner.

Sparer tid
Richard Hodkinson synes det er praktisk å kjøpe fly på denne måten:

– En Gulfstream er en Gulfstream. Vi var på utkikk etter en bestemt seteplassering og farger. En virtuell inspeksjon var tilstrekkelig, og jeg sparte tid. Nå har jeg brukt fem timer på å sjekke nettsteder, i stedet for fem dager på å reise, sier han.

Bruktfly til salgs
Gulfstream produserer 65 privatfly i året. I juni åpnet de nettsiden som viser bruktfly til priser rundt 200 millioner kroner.

Flykjøpet er visstnok den største netthandelen i nettets 30-årige historie.