Hopp til navigasjon Hopp til innhold

GSM tar brorparten i verden

I slutten av september hadde GSM-operatørene mer enn 215 millioner kunder på verdensbasis. Dette betyr at 1 av 30 mennesker nå har GSM-abonnement.

Ericsson T28 USA

– Bare i september fikk man mer enn 10 millioner nye GSM-kunder verden over, sa Micahel Stocks, lederen for GSM-Association på organisasjonens generalforsamling i Montreal på onsdag.

– Dette betyr at GSM har brorparten, 51 prosent, av alle mobilabonnenter, og at en person av 30 har GSM-abonnement på verdensbasis.

Raskest voksende
Tallet betyr også at man nå er kommet opp i en mobilpenetrasjon på om lag 6 prosent på verdensbasis, noe som bekrefter mobiltelefoniens stilling som det raskest voksende marked noen gang.

Det betyr også at GSM Association fortsatt har tro på at man skal nå en kvart milliard GSM-abonnenter innen årsskiftet – og fra 700 millioner til 1 milliard i år 2005.

Tyngdeforskyvning
Michael Stocks kunne også fortelle om en tyngdeforskyvning i GSM-markedene:

Nå står Asia og Stillehavsområdet for nesten 30 prosent av alle GSM-brukere. Kina, med mer enn 30 millioner abonnenter, er verdens største GSM-land selv om penetrasjonen i forhold til innbyggertallet fremdeles er lav.

Han hevdet også at GSM-bruken i Afrika og Sør-Amerika nå er på vei oppover.

Kontantkort
Den andre, viktige tendensen i dagens GSM-marked er at kontantkortløsninger blir stadig mer brukt.

Til sammen 66 millioner GSM-brukere er i dag kontantkortabonnenter, noe som betyr at 79 prosent av alle kontantkortabonnenter er GSM-brukere.

Stikkord: Mobil