Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Ericsson taper på mobil

Ericssons nimånedsrapport, som ble lagt frem fredag morgen, forteller en sørgelig historie om selskapets mobiltelefonsalg.

Ericsson T28 USA

Forretningsområdet Konsumentprodukter snudde gevinst til tap i årets ni første måneder, da en gevinst på 3,3 milliarder svenske kroner i fjor ble til minus 415 millioner i år.

Elendig resultat
Riktignok økte totalvolumet med 29 prosent i perioden, til 21 millioner solgte enheter. Men samtidig er prisene gått ned. I tredje kvartal sank for eksempel omsetning med 9 prosent i forhold til i fjor og 6 prosent i forhold til andre kvartal i år. Da blir resultatet elendig.

Hovedgrunnen er, ifølge selskapet, at produksjonsvolumene av en rekke populære mobiltelefonmodeller ikke holder tritt med økningen i etterspørselen. Når det gjelder den nye bestselgeren, T28, så regner ikke Ericsson med å kunne levere tilstrekkelig mange før i første kvartal neste år.

Taper markedsandeler
Tidligere anslo Ericsson totalmarkedet for mobiltelefoner til å ligge på 240 til 260 millioner enheter i år. Nå regner selskapet med at tallet havner i ”den øvre del” av dette anslaget.

Ericsson regnet selv med å levere 32 til 39 millioner av dette, men innrømmer nå at dette tallet havner i ”nedre del”. Selskapet innrømmer altså at markedsandelene går kraftig ned i år.

Til sammen regner Ericsson med en markedsandel på 12 til 13 prosent for hele 199, og satser optimistisk på 15 prosent av markedet neste år.

Stikkord: Mobil