Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Palm med fargeskjerm neste år

Palm Computing har nok ikke hvilt på laurbærene allikevel. På konferansen PalmSource 99 slapp selskapet nyheten om at de vil lansere en Palm med fargeskjerm neste år.

– Palm har i flere måneder jobbet for å få frem en PDA med fargeskjerm og vi vil levere dette i løpet av første halvår neste år, sa Chief Competitive Officer i Palm Computing, Michael Mace til Cnet News.

Overraskende
Dette kommer nok overraskende på mange, ikke minst den nordiske representanten for Palms moderselskap 3Com, Benny Donnerstad, som tidligere i år benektet at Palm noensinne ville komme med fargeskjerm.

– Dette er ikke en problemstilling for oss. Av våre kunder er det kun fire prosent som hevder at en fargeskjerm vil forbedre produktet. Når vi da ser på hva vi taper i forhold til størrelse og batterikapasitet er ikke dette interessant, sa Benny Donnerstad da.

På offensiven
Nå er det lite som tyder på at Palm har kommet opp med en genial løsning som vil la Palm ha den samme batterikapasiteten og størrelse selv med fargeskjerm, men det er vel kanskje et skritt for å komme på offensiven igjen etter at Palm-dødaren Handspring Visor ble lansert for en måned siden.

Denne er basert på Palms operativsystem, men er langt rimeligere og med mye større kapasitet og utbygningsmuligheter.

Større prosessor
Sannsynligvis vil den nye Palm’en som kommer også ha en kraftigere prosessor enn dagens modeller. I dag har toppmodellen en Motorola Dragonball 16 MHz prosessor.

Motorola meldte i hvert fall i går at den nye Dragonball-prosessoren på 33 MHz vil inkludere støtte for fargeskjermer.